Maatschappelijk verantwoord ondernemen.

CASACOM is een gezond bedrijf in een prachtige markt, maar wij zijn ons ervan bewust dat dit niet overal op de wereld zo is. Daarom steunen wij verschillende goede doelen zodat wij ook een stukje terug kunnen geven aan de maatschappij.

Tenslotte, als het goed gaat met ons, waarom kunnen we dat niet delen met anderen die minder geluk hebben?

Daarom steunt CASACOM de onderstaande goede doelen waarbij wij graag voorbeeld willen zijn voor andere organisaties.

Artsen zonder grenzen

Artsen zonder Grenzen is onderscheiden met de Nobelprijs voor de Vrede voor zowel het medische werk als het optreden als pleitbezorger voor mensen en bevolkingsgroepen in nood.

Voorop staat het redden van levens en het verlenen van medische hulp aan slachtoffers van oorlogen, rampen en epidemieën. Door eigen teams te sturen (artsen, verpleegkundigen en andere specialisten) kan Artsen zonder Grenzen zo snel en effectief mogelijk handelen. Samen met medewerkers uit de landen zelf, geven zij ter plaatse directe steun aan de bevolking.

In 1999 ontving Artsen zonder Grenzen de Nobelprijs voor de Vrede voor zowel het medische werk als het optreden als pleitbezorger voor mensen en bevolkingsgroepen in nood.

www.artsenzondergrenzen.nl

Artsen zonder grenzen
Greenpeace

Greenpeace

Bij Greenpeace Nederland werken zo’n 100 mensen en zijn ongeveer 2000 vrijwilligers actief. We hebben een onafhankelijke, onbetaalde Raad van Toezicht van deskundige en ervaren mensen.

Grenzeloos

De kracht van Greenpeace is dat we een grote, internationale organisatie zijn. Milieuvervuiling en milieuvervuilers houden zich absoluut niet aan grenzen. Denk bijvoorbeeld aan klimaatverandering. Of aan giftige stoffen in het water en in de lucht. Daarom voeren alle Greenpeace-kantoren samen actie.

Campagnes

Alle kantoren samen spreken af welke campagnes Greenpeace de komende jaren gaat voeren. Hoe, dat kan in elk land weer anders zijn. In Japan moet je nu eenmaal anders actievoeren tegen de walvisjacht dan in Nederland. Greenpeace International coördineert de wereldwijde campagnes. Greenpeace Nederland heeft meer donateurs dan veel andere kantoren en kan dus meer geld en menskracht bijdragen aan die gezamenlijke campagnes.

buy aid

buy aid is een Deense groep die al 16 jaar lang de professionele partner bij uitstek is als het gaat om commerciële fondsenwerving voor goede doelen. Momenteel is buy aid aktief in Denemarken, Zweden, België, Nederland, Luxemburg, Finland, Noorwegen, Oostenrijk en Spanje.

In België werken we samen met Child Focus en UNICEF. Dankzij het vertrouwen van duizenden bedrijven en organisaties hebben we al meer dan twee miljoen tweehonderd vijftig duizend euro kunnen genereren voor deze goede doelen.

buy aid verkoopt een beperkt gamma artikelen aan bedrijven, zelfstandigen en vrije beroepen. Vanuit deze omzet stort buy aid 10 % rechstreeks door aan de goede doelen.

 

Buy Aid